Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

It-konsulterna Tieto och Evry vill gå samman och bilda Tietoevry, med 24 000 anställda och verksamhet i 90 länder. Arkivbild

Tieto går ihop med Evry

It-konsulten Tieto går ihop med den norska konkurrenten Evry och bildar Tietoevry, skriver Tieto i ett gemensamt pressmeddelande.

Tillsammans får bolagen en omsättning på nästan tre miljarder euro och 24 000 anställda och verksamhet inom såväl privat som offentlig sektor i mer än 90 länder.

Det sammanslagna bolagets huvudkontor ska placeras i Esbo, Finland, men lednings- och verksamhetsfunktioner kommer att fördelas till kontoren i Stockholm, Oslo och Esbo.

Siktet är inställt på att lista aktien på både Stockholms- och Helsingforsbörsen och att ansöka om listning även på Oslobörsen.

Fusionen, där Evrys befintliga ägare får 0,12 Tieto-aktier och 5:28 norska kronor per Evry-aktie, ska godkännas av båda företagens ägare och berörda konkurrensmyndigheter.

"Samgåendet väntas slutföras under det fjärde kvartalet 2019, eller som senast under första kvartalet 2020", skriver Tieto.