Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På torsdagen vann TTELA Global Media Awards. Dokumentärpoddarna om ”Assistentmordet” och ”Kronogårdsnätverket” vann i kategorin ”Best Use of Audio”.
På torsdagen vann TTELA Global Media Awards. Dokumentärpoddarna om ”Assistentmordet” och ”Kronogårdsnätverket” vann i kategorin ”Best Use of Audio”.

TTELA vinnare av internationellt pris

På torsdagen vann TTELA prestigefyllda Global Media Awards. Redaktionens poddar om ”Assistentmordet” och ”Kronogårdsnätverket” vann i kategorin ”Best Use of Audio”.

Det var på torsdagseftermiddagen som INMA, International News Media Association tillkännagav vinnarna för Global Media Awards. Där stod TTELA som vinnare i kategorin ”Best Use of Audio” för dokumentärpoddarna om ”Assistentmordet” och ”Kronogårdsnätverket”.

– Jag är så glad och stolt för detta pris. Vi har en väldigt modig och framtidsinriktad redaktion som aldrig tvekar att satsa nytt. Detta förstapris har alla på TTELA en viktig del i, säger Cecilia Frisk, chefredaktör och ansvarig utgivare på tidningen.

I tävlingen gick bidraget under namnet ”Investigating True Crime, TTELA´s News Podcast”, och tävlade mot bidrag från Indien och Österrike.

Övriga svenska medier som tävlade i andra kategorier var Expressen och Göteborgs-Posten.

INMA är en internationell mediaorganisation med över 20 000 medlemmar i 83 länder.

LYSSNA HÄR: Poddarna från TTELA Dokumentär hittar du här

”Ett kvitto på ett gott arbete”

När resultatet avslöjades blev det ett rungande jubel på redaktionen, inte minst från Emma-Karin Björk som är redaktör för TTELA:s poddar.

– Det är väldigt roligt att vi som en lokaltidning med mindre resurser får sådan här uppmärksamhet internationellt. Det är ett kvitto på ett gott arbete som våra journalister gör varje dag, säger hon.

Bild: INMA
Bild: INMA

TTELA:s krimpoddar har varit uppskattade bland lyssnarna. Därför valde TTELA i våras att bredda sin satsning och podda om relationer.

– Satsningen på ljud är något vi fortsätter med och självklart är krimjournalistik något vi ser att vår publik vill ha mer av. Nu breddar vi oss ytterligare och kastar oss in i ett helt nytt ämne – relationer. TTELA:s relationspodd hade premiär tidigare i vår och är också en podcast som jag tycker att våra lyssnare ska kolla in förutom våra nyhetspoddar och dokumentärer, säger Emma-Karin Björk.

LÄS OCKSÅ: Lyssna på TTELA:s relationspodd

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.