Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Var med och utse årets kvinnliga företagare

På den internationella kvinnodagen den åttonde mars kommer det att anordnas en stor festival i Trollhättan för att lyfta frågor om jämställdhet. Vid evenemanget som är gratis kommer även årets kvinnliga företagare att utses. Nu har du chansen att nominera den du tycker förtjänar priset.

Den 8 mars brukar Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal, tillsammans med andra organisationer från civilsamhället och kommunala verksamheter anordna olika föreläsningar för att uppmärksamma den internationella kvinnodagen. Men i år kommer firandet att bli mycket större än tidigare.

LÄS MER: Finns det något viktigare pris?

– Tillsammans med bland annat kommunen, Studieförbundet Vuxenskolan och många fler kommer vi att arrangera vad jag skulle vilja kalla en festival. En festival för att uppmärksamma jämställdhetsfrågor och att vi fortfarande har en bit att vandra innan vi har nått jämställdhet, säger Elin Nilsson, projektansvarig på Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal och en av initiativtagarna.

LÄNK: Klicka här för att nominera din kandidat!

Evenemanget kommer att hållas i gamla Åhlénslokalen i Odengallerian och pågå mellan klockan 15 och 19. Bland annat kommer uppträdande och föredrag att hållas på den scen man kommer att sätta upp.

– Dessutom kommer det att finnas en tipsrunda och lotteri samt hållas i workshops. Vi hoppas att det ska finnas något för alla oavsett kön och ålder. Speciellt hoppas vi att många familjer vill komma förbi, säger Therese Przybyla, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan och en av initiativtagarna.

Inte bara för kvinnor

Den som tror att evenemanget bara riktar sig till kvinnor får tänka om.

– Nej det här riktar sig till alla. Jämställdhet kan vi bara uppnå tillsammans, säger Elin Nilsson.

För att ytterligare uppmärksamma jämställdhet och kvinnors rättigheter kommer alla intäkter från evenemanget att skänkas bort.

– Vi kommer att skänka alla intäkter till kvinnojouren Duvan för att hjälpa dem i deras viktiga arbete mot mäns våld mot kvinnor, berättar hon.

Som avslutning på evenemanget kommer för första gången priset Årets kvinnliga företagare i Trollhättan att delas ut tillsammans med TTELA.

– Vi vill lyfta kvinnor som driver företag i kommunen. Vi vill lyfta fram någon som gjort skillnad i sin bransch, säger Therese Przybyla.

Årets kvinnliga företagare

Hon hoppas att priset ska kunna inspirera kvinnor att satsa på företagande och att vinnaren ska kunna fungera som en förebild.

– Vi har så många duktiga kvinnliga företagare i vår kommun. Jag hoppas att kvinnor från olika branscher nomineras, säger hon.

Priset som TTELA är med och delar ut kommer att delas ut klockan 18.30 i Åhléns gamla lokaler den åttonde mars. Kriterierna för priset är följande:

  • Hon ska vara en god och inspirerande förebild för andra företagare och vara verksam i Trollhättan.
  • Hon ska ha gjort skillnad inom det område/bransch hon verkar.
  • Hon har genomfört handlingskraftiga, konkreta och nytänkande åtgärder i sin verksamhet.

Redan nu kan du nominera den du tycker förtjänar priset. Nominera din vinnare nedan. Nomineringen är öppen fram till måndagen den 14/2.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.