Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

VBG Group ökar sin omsättning och vinst

VBG Group fortsätter leverera bra resultat och under det tredje kvartalet ökade koncernens omsättning med 9,6 procent. Resultatet för det tredje kvartalet slutar på ett positivt resultat med 50,5 miljoner kronor mot 31,4 i fjol.

– Koncernens resultat har utvecklats positivt under året och det tredje kvartalet följer samma linje. Rörelsemarginalen på drygt 15 procent motsvarar mina högt ställda förväntningar väl. Marknaden för våra fordonsrelaterade verksamheter är fortsatt stark och det framgår tydligast när vi tittar på VBG Truck Equipments försäljning, säger vd och koncernchef Anders Birgersson i en kommentar.

Koncernens resultat efter skatt blev 40 miljoner kronor (23,0) och omsättningen ökade till 335,2 miljoner kronor
Under årets första nio månader ökade koncernens omsättning med 8,8 procent till drygt en miljard kronor.  Resultatet efter finansiella poster blev 146,4 miljoner kronor (116,7) med vinstmarginalen 13,6 procent.

– Edscha Trailer System upplever dock en lätt avmattning i trailermarknaden, som är den marknad där divisionen huvudsakligen verkar. Ringfeder Power Transmission, som har sina främsta marknader inom tung industri, upplever till stor del fortsatt tuffa marknader. Flera av divisionens andra marknadssegment, som exempelvis förpacknings- och automationsindustri, är starka i nuläget, men där har divisionen en mindre del av sin försäljning, så uppgången inom dessa segment märks inte nämnvärt i resultatet, konstaterar Anders Birgersson.

VBG Truck Equipments visar en rörelsemarginal över 20-procentstrecket i ett tredje kvartal första gången någonsin.

– Den redan goda utvecklingen motiverar divisionsledningen att fortsätta arbeta aktivt med att ytterligare utveckla sin starka position. Ett gott exempel på detta är divisionens framgångsrika försäljning av hela kopplingssystem i Tyskland. Sedan cirka två år tillbaka bearbetar divisionens tyska säljorganisation marknaden på ett nytt sätt för att komma närmare slutanvändare och slutkunder. Vi kan klart se att det har lett till att VBG Truck Equipment tagit marknadsandelar i Tyskland, säger Anders Birgersson.

Ringfeder Power Transmission har sedan tidigare vidtagit ett åtgärdsprogram.
– Det är positivt att se att Ringfeder Power Transmission går bra ut ur tredje kvartalet. Resultatmässigt verkar divisionen ha nått botten, tack vare redan genomförda kostnadsbesparingar. Åtgärdsprogrammet börjar ta form, men är ännu inte färdigt, utan det kommer till största delen att sjösättas först under årets fjärde kvartal, säger Anders Birgersson. 

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här.

Senaste bostadsköpen i TTELA:s område hittar du här.