Färre förlovningar efter pandemirestriktionerna i kombination med inflationen slår mot juvelförsäljningen, enligt branschjätten Signet Jewelers i USA. Arkivbild
Färre förlovningar efter pandemirestriktionerna i kombination med inflationen slår mot juvelförsäljningen, enligt branschjätten Signet Jewelers i USA. Arkivbild Bild: PAUL SAKUMA AP/TT

Amerikansk juveljätte sänker prognosen

Den amerikanska juvelerarkoncernen Signet Jewelers sänker prognosen. Signet hänvisar till minskad efterfrågan på juveler till följd av inflation och minskat dejtande under pandemin.

ANNONS

Aktien i Signet – med butikskedjor som Kay Jewelers och Zales – rasar med över 9 procent i terminshandeln inför torsdagens handel på Wall Street efter beskedet, vilket om det håller i sig blir det största kursfallet för aktien sedan september i fjol.

Signet hade redan före prognossänkningen räknat med en svacka med hänvisning till ett minskat antal förlovningar till följd av pandemirestriktioner. Men nedgången ser nu ut att bli ännu djupare – då inflationen gröper ur kunders köpkraft och skapar en allt hårdare konkurrens i sektorn.

För att hantera situationen lanserar bolaget ett besparingspaket på 150 miljoner dollar (motsvarande 1,6 miljarder kronor).

ANNONS

Försäljningen under det brutna räkenskapsåret beräknas nu till 7,1-7,3 miljarder dollar. Föregående prognos från i mars låg på 7,67-7,84 miljarder.

Trots motvinden räknar Signet med att marknadsandelen i USA kommer att öka till 11-12 procent under kommande fem år, från 9,7 procent i april i år.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS