Historiska börsrekord på flera håll i världen. Arkivbild
Historiska börsrekord på flera håll i världen. Arkivbild Bild: Tim Aro/SvD/TT

Börsen ser ut att inleda mars uppåt

ANNONS

Det pekar mot en positiv inledning på mars månads handel på Stockholmsbörsen. Marknaden präglas av lättnad sedan inflationen i USA sjunker som väntat och börsindex slår just nu rekord runt om i världen.

Spelutvecklaren Embracer är på väg att sälja dotterbolaget Saber Interactive för motvarande 5,2 miljarder kronor, enligt en Bloomberg-källa.

Såväl Nasdaqs ledande index som Tokyobörsens Nikkei-index ligger just nu på historiska rekordnivåer. Det kan även bli rekord i Stockholm.

Under fredagen kommer inköpschefsindex från tillverkningsindustrin från många länder, däribland Sverige. Dessutom bjuder statistikbyrån Eurostat på färska jobbsiffror och en första beräkning av inflationen i hela eurozonen i februari – vilket kommer på oväntat låga inflationsutfall i såväl Tyskland som Frankrike och Spanien i torsdags.

ANNONS

AB Volvo-konkurrenten Daimler Truck har på morgonen redovisat en stark avslutning av 2023 och presenterar en prognos för i år som ligger över marknadens förväntningar.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS