Lägsta nybyggartakten i USA sedan juni 2020, enligt färska siffror. Arkivbild
Lägsta nybyggartakten i USA sedan juni 2020, enligt färska siffror. Arkivbild Bild: Gene J. Puskar AP/TT

Bostadsbyggandet faller i USA

ANNONS

Nystartade bostadsbyggen i USA föll 11,3 procent i augusti, till en årstakt på 1,28 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan sommaren 2020.

Nedgången var djupare än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med en årstakt på 1,44 miljoner nystartade byggen i augusti.

Antalet ansökningar om bygglov ökade samtidigt till 1,54 miljoner i årstakt, vilket är den högsta nivån på nästan ett år. Det var något mer än väntat.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS