GKN Aerospace i Trollhättan arbetar bland annat med utveckling och underhåll av motorer till Jas 39 Gripen. Arkivbild.
GKN Aerospace i Trollhättan arbetar bland annat med utveckling och underhåll av motorer till Jas 39 Gripen. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Försvaret satsar på test av Gripen-motorer

ANNONS

Försvarsmakten investerar 200 miljoner kronor i en anläggning för test av flygmotorer i Trollhättan. Det handlar både om att bygga nytt och att rusta upp den anläggning som finns hos företaget GKN Aerospace.

Satsningen görs i första hand för att säkra utveckling och underhåll av motorer till Jas 39 Gripen, enligt ett pressmeddelande från GKN Aerospace.

I testanläggningen kan en flygplansmotor utsättas för samma förutsättningar som råder vid flygning i överljudshastighet.

GKN är ett brittiskt företag, som tog över verksamheten i Trollhättan från Volvo Aero 2012.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS