Gekås i Ullared fyller 60 år – här är åren i bilder

Det var ingen tokig idé av grundaren Göran Karlsson att starta Gekås i Ullared 1963. Efter 60 år har företaget gått från försäljning i bottenvåningen på en villa till att bli ett av Sveriges största varuhus. HN har grävt i arkivet och tagit fram lite bilder från företagets historia.

ANNONS
|

Under årens lopp har Gekås växt och utvecklats till ett av Sveriges största besöksmål. Det har byggts hotell och camping för att kunderna ska kunna bo över i Ullared.

När Gekås styrelseordförande Boris Lennerhov, som under många år vad vd, ska lyfta fram det viktigaste bakom framgångarna är det personalen.

– Det är den samlade kompetensen av människorna som jobbar på Gekås som är nyckeln till allt. Sen har vi utvecklat mycket under tiden, men finns det inte människor som tycker det är kul att gå till jobbet så hjälper det inte så mycket, säger han.

Boris Lennerhov skänker även en tanke till grundaren Göran Karlsson som startade allt i Ullared.

ANNONS

– Det är lite originellt och osannolikt över det hela. Nu jobbar tredje generationens människor på Gekås, många har släktingar som har jobbat ihop med Göran Karlsson. Det skulle aldrig kunna hända i en storstad, så mycket är kopplat till människorna runtomkring.

– Jag vet själv när jag kom som ny att jag ville förändra väldigt mycket. Men jag fick snabbt bestämma mig för att halvera den takten för annars hade ingen förstått vad jag menade. Det gäller att förstå kulturen på landet och ha respekt för lojala och duktiga medarbetare, säger Boris Lennerhov.

LÄS MER:Gekås försäljning av lågprismat fortsätter att öka

LÄS MER:Pernilla Wahlgren i blåsväder för Gekås-kläder

ANNONS