Handlaren stoppar prisökningar: ”Nu får det vara stopp ett tag”

Den senaste tiden har varit utmanande för Grinstad lanthandel utanför Mellerud. Nu sätter butiksägaren stopp för prisökningar.

ANNONS
|

Höga priser på el, drivmedel och mat upptar mångas tankar. Och i Grinstad lanthandel märker handlaren av kundernas frustration.

– Det har blivit väldigt tydligt den senaste tiden. Jag har kunder som berättar att de tyvärr åker till andra butiker för att de upplevt att varor är billigare på andra ställen. Det kanske inte är så men de tror att det är det, säger Johanna McDonald som äger affären en dryg mil utanför Mellerud.

Hon vill inte gå in på hur stort tapp butiken haft men säger att det varit utmanande. Samtidigt försöker leverantörer berätta om varför de måste höja priserna.

ANNONS

– Jag pratade med en leverantör häromdagen som ville förklara sig. Men jag har förståelse. Allt spelar roll för priset. Fodret är dyrt och transporterna är dyra, det är inte så konstigt.

Matjättarna sänker priser

Matpriserna har varit ett hett diskussionsämne även på regeringsnivå. På måndagen kom beskedet att flera matjättar sänker priset på en mängd varor. För Icas del träder det i kraft från och med vecka 15 och även lanthandeln i Grinstad kommer som Icabutik att ha sänkningarna. Men som butiksägare har Johanna McDonald även möjlighet att ta egna beslut kring priser.

– Alla har ett ansvar i det här och jag kände att jag vill göra något positivt. Jag är företagare och jag är också kund och har förståelse för att man tycker att det är dyrt. Det tycker jag också, säger hon.

Johanna McDonald: Har inte jättestora marginaler

Redan nu stoppar hon priserna och kommer så länge hon har möjlighet att inte öka dem.

– Diskussionerna är helt brinnande mellan kunderna. Jag känner att jag måste göra något. Sedan får vi se hur länge jag klarar det, det är inte jättestora marginaler jag har. Därför säger jag att det är tillfälligt, säger Johanna McDonald.

Är det ett desperat försök att vinna tillbaka kunderna?

– Nej, det här är inte desperat utan ett försök att göra något positivt i en tid som är mycket utmanande för många, svarar Johanna McDonald.

ANNONS

På Facebook har hennes inlägg om stoppet lett till hyllningar och hejarop.

– Jag trodde inte det skulle bli så här stort men jag är såklart glad, säger Johanna McDonald.

LÄS MER:Priskriget på mat i gång – Ica och Coop sänker

ANNONS