STOCKHOLM 220903IKEA i Kungens Kurva.Janerik Henriksson / TT / kod 10010
STOCKHOLM 220903IKEA i Kungens Kurva.Janerik Henriksson / TT / kod 10010 Bild: Janerik Henriksson/TT

Ikea höjer korvpriset – för första gången sedan 1995

Sverige har en inflation på 9 procent. Nu höjer Ikea priset på korv.

ANNONS

Ikea höjer priset på varmkorv för första gången sedan 1995, skriver Aftonbladet. Priset höjs från fem kronor till sju kronor.

Däremot kommer den vegetariska korven bli billigare, från tio till fem kronor.

Ikea har redan tidigare i år höjt priserna på bland annat glass och läsk, med 80 procent. Det ska enligt landschefen Marcus Carlsson inte bero på inflationen som förvärrades av inflationen.

– Det är ökade transport- och logistikkostnader som ligger bakom beslutet. Men det går inte att hitta någon billigare läsk eller glass någonstans, vi ligger fortfarande lägst på marknaden, sa Marcus Carlsson då.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade Ikeas grundare Ingvar Kamprad en bestämd uppfattning om vad en varmkorv på möbelhuset skulle kosta. Övertygelsen var så pass stark att han i sitt testamente ska ha antecknat att priset på korv ska bestå även efter Kamprads död.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS