Microsoft var sugna på att köpa Nintendo. Arkivbild.
Microsoft var sugna på att köpa Nintendo. Arkivbild. Bild: Gustav Sjöholm/TT

Microsoft var intresserat av att köpa Nintendo

ANNONS

Flera av Microsoft planer har avslöjats i samband med att en mängd dokument lagts ut på nätet.

Det rör sig om interna dokument som offentliggjorts i samband med försöken att köpa upp spelbolaget Activision Blizzard, och kampen som Microsoft för mot amerikanska konkurrensmyndigheten FTC.

I en handling, daterad april 2022, finns planer på nya varianter av konsolerna Xbox Series X/S tänkta att släppas nästa år, samt en helt ny konsolgeneration från 2028.

Enligt The Verge rör det sig om en Series X med dubbelt så stor hårddisk (2 TB) som dagens variant, en rundare form och ingen skivläsare.

ANNONS

Det finns också mejl från Xbox-chefen Phil Spencer från 2020 till andra anställda på bolaget där de diskuterar ett eventuellt uppköp av Nintendo, som beskrivs som "den främsta tillgången för oss inom spel " men Spencer konstaterar att det kunde bli svårt då det japanska bolaget har gott om pengar i kassan.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS