Elon Musk. Arkivbild.
Elon Musk. Arkivbild. Bild: Toby Melville/AP/TT

Musk stämmer researchgrupp

Elon Musk-ägda sociala medier-plattformen X, har lämnat in en stämningsansökan mot researchgruppen Media Matters for America.

ANNONS

Gruppen publicerade förra veckan en granskning som visade hur annonser från amerikanska teknikjättar dykt upp i samband med inlägg från antisemitiska och rasistiska konton på sociala medier-plattformen X, tidigare Twitter.

I stämningen hävdar X att granskningen är fabricerad i syfte att "driva bort annonsörer från plattformen".

Anklagelserna tillbakavisas av Media Matters chef, Angelo Carusone.

"Det här är en tramsig stämningsansökan som syftar till att trakassera X:s kritiker till tystnad", säger Carusone i ett uttalande.

Flera amerikanska bolag, däribland IBM och NBCUniversal, valde att stoppa sina annonser på X efter granskningen. Men X menar att Media Matters medvetet manipulerat algoritmerna och på så vis nått ett resultat som inte är representativt för vad genomsnittliga användare ser på plattformen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS