Saabentusiaster följer Nevs utveckling

Utvecklingen på Nevs följs med stort intresse av Svenska Saabklubben och de har dessutom tagit över saabsunited.com.

ANNONS
|
Varumärket Saab får inte användas på de nya bilarna som ska produceras av Nevs. Men intresset för det nya bilföretaget på Stallbacka, följs av Saabentusiaster världen över och är fortfarande väldigt stort.
– Vi har över 3 000 medlemmar och tio procent av dem finns utanför Sverige, säger Jonathan Sulo.
Han är styrelseledamot i föreningen Svenska Saabklubben samt webbmaster. När det hände som mest runt Saab Automobile, innan konkursen 2011, var entusiasten Steven Wade från Tasmanien snabb med att uppdatera på sin sida saabsunited.com.
Senare såldes sidan till några andra entusiaster, men efter att några av dem själva slutat köra Saab, så svalande intresset för att uppdatera sidan. Nu är tanken att sidan ska uppdateras oftare och ambitionen är att det åter ska finnas nyheter där.
– Dels för att vi ville behålla arkivdelen men även för att rapportera om nyheter och händelser så tog vi över sidan, säger Jonathan Sulo. Det finns även inlägg från Saabentusiaster runt om i världen, där de berättar om sina bilar och olika event som sker.
Svenska Saabklubben märker att intresset är stort och de har även egen reservdelstillverkning för äldre modeller av Saab.– Vi hoppas att saabsunited.com kan bli en samlingsplats för alla entusiaster. Vi finns runt om över hela världen, säger Jonathan Sulo.
ANNONS