Apelsinkanel är årets nya chokladpralin.
Apelsinkanel är årets nya chokladpralin. Bild: Pressbild

Pralinen försvinner ur Aladdinasken – den ersätter

Julen är visserligen långt borta. Men redan nu avslöjar Marabou årets nya pralin i Aladdinasken.
Limepralinen försvinner och ersätts av nyheten Apelsinkanel.
– Vi vill hjälpa svenskar att minnas känslorna från barndomens jular, säger Maija Bjureström, Senior Brand Manager, Mondelēz International.

ANNONS
|

Aladdinasken har blivit en klassiker. För många är den lika starkt förknippad med julen som jultomten.

– Julen är dofternas och smakernas högtid, med dofterna kanel, kryddnejlika och glögg är julstämningen fulländad. Med den nya pralinen vill vi hjälpa svenskar att minnas känslorna från barndomens jular, säger Maija Bjureström, Senior Brand Manager, Mondelēz International i ett pressmeddelande.

Sedan chokladasken lanserades 1939 har asken fått hela 50 nya praliner.

Årets nya pralin heter Apelsinkanel och ska ha en len kolakräm med smak av apelsin och kanel inslagen i mörk choklad. Paradisasken gästas av samma pralin – men inslagen i ljus choklad.

ANNONS

Den försvinner

När trillingnöten försvann ur chokladasken 2014 uppstod ramaskri bland chokladälskarna. Chokladbiten som i år får tacka för sig är limepralinen.

Vilka reaktioner det kommer att väcka återstår att se.

Både Aladdin och Paradis börjar säljas i butik under vecka 38.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS