Nevs testbil vid fabriken i Trollhättan. Arkivbild.
Nevs testbil vid fabriken i Trollhättan. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Saab-efterföljare har fått nya ägare

Den tidigare elbilstillverkaren Nevs, som tog över Saab Automobiles fabrik i Trollhättan, har fått nya ägare. Kontraktet skrevs för några dagar sedan.

ANNONS

Vem den nya ägaren är har dock inte offentliggjorts.

– Enligt kontraktet får jag inte avslöja vilken köpare det är. Men jag kan säga att det känns riktigt bra, säger Stefan Tilk, vd på Nevs, till TTELA.

Nevs tog över en stor del av konkursboet efter Saab Automobile 2012. Tanken var att bygga eldrivna bilar. Nu har fokus ändrats till att utveckla mjukvara för självkörande fordon.

Nevs har under de senaste åren ägts av det stora kinesiska fastighetsbolaget Evergrande, som dock drabbats av ekonomiska problem.

Försäljningen av Nevs har pågått i ungefär ett år. Det som nu sker beskrivs som en så kallad "inkråmsaffär", där det är bolagets innehåll som säljs.

ANNONS

– I själva Nevs kommer det inte längre vara någon verksamhet. Alla tillgångarna kommer att finnas i ett nytt bolag, säger Stefan Tilk.

Nevs har drygt 330 anställda.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS