Börsen på minus. Arkivbild.
Börsen på minus. Arkivbild. Bild: Tim Aro/SvD/TT

SBB föll hårt på sur börs

ANNONS

Stockholmsbörsen breda OMXS-index tappade 0,7 procent på tisdagen och storbolagens OMXS30-index gick ned 0,4 procent.

Kursen i krisande SBB fortsätter att svänga upp och ned. Aktien i fastighetsbolaget steg kraftigt på måndagen och öppnade på plus på tisdagsmorgonen, men rasade under dagen och stängde på minus 10,8 procent.

Fiberkabelbolaget Hexatronic gjorde en andra vinstvarning på kort tid och aktien rasade nästan 36 procent.

Mot strömmen gick bland andra låsbolaget Assa Abloy och indextunga klädjätten H&M, som lyfte 0,9 respektive 0,4 procent.

Kronan fortsatte att stärkas. Från det historiska bottennappet mot euron i september är uppgången nu cirka 4,5 procent till kursen 11:40 kronor per euro. Mot dollarn har uppgången tagit fart i november, med ett lyft för kronkursen på ungefär 7 procent till kursen 10:43 kronor per dollar.

ANNONS

På de ledande Europabörserna var indexrörelserna små. Frankfurtbörsen stängde runt nollan, medan London- och Parisbörsen backade någon tiondels procent.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS