Svenskarna tågar runt i Europa som aldrig förr. Arkivbild.
Svenskarna tågar runt i Europa som aldrig förr. Arkivbild.

Semesterresa på räls lockar allt fler

ANNONS
|

Suget efter att åka på tågsemester i Europa fortsätter att öka kraftigt bland svenskarna.

Försäljningen av interrailkort har hos en av de största svenska aktörerna ökat med 100 procent under årets fem första månader jämfört med samma period i fjol, rapporterar SVT. Enligt företaget Silverrail, som distribuerar tjänsten till svenska återförsäljare, såldes 17000 interrailkort till svenska återförsäljare under 2018. I år, efter bara fem månader, är man uppe i samma nivåer.

- Det är en 100-procentig ökning, och det är anmärkningsvärt. Oavsett om du säljer läsk, resor, eller vad som helst så är en ökning på exempelvis 10 procent fantastiskt. Detta är något annat, säger Jonas Falk, ansvarig för internationellt resande på Silverrail, till SVT.

ANNONS
TT

Fakta: Interrailkort

Det går att köpa interrailkort som fungerar i ett enda land eller i så gott som hela Europa. Priset varierar beroende på hur flexibel du vill vara som resenär och hur många resdagar du vill ha under den period som kortet är giltigt, från dryga tusenlappen med tre resdagar i ett enda land till runt 4000 kronor med 15 resdagar under två månader i hela Europa.

Antal sålda interrailkort:

2016: 8900

2017: 10600

2018: 17000

Källa: Interrail.se, Silverrail

ANNONS