Fallet med den uteslutne SD-medlemmen går vidare till Europadomstolen. Arkivbild.
Fallet med den uteslutne SD-medlemmen går vidare till Europadomstolen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Transport tar SD-fall till Europadomstolen

ANNONS

Efter att ha förlorat i alla instanser, och fått nobben av Högsta domstolen, tar Transport fallet med den sverigedemokratiske medlemmen vidare till Europadomstolen.

Fackförbundet uteslöt en aktiv sverigedemokrat ur förbundet. LO-facket pekade på att det inte var förenligt med förbundets stadgar om alla människors lika värde och samtidigt arbeta som aktiv sverigedemokrat.

Men domstolarna har inte ansett att Transport haft stöd i stadgarna för en uteslutning.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS