Volvo Cars siktar på att helt sluta tillverka dieselbilar i början av 2024. Arkivbild
Volvo Cars siktar på att helt sluta tillverka dieselbilar i början av 2024. Arkivbild Bild: Jonas Ekströmer/TT

Volvo Cars slutar göra dieselbilar nästa år

ANNONS

Volvo Cars slutar producera nya dieselbilar i början av nästa år, skriver den Göteborgsbaserade biltillverkaren i ett pressmeddelande.

"Vår sista dieselbil kommer att produceras tidigt 2024", skriver bolaget.

Enligt Volvo Cars är man först bland traditionella biltillverkare att ta detta steg, som ligger i linje med den lanserade målsättningen att till 2030 bara sälja helt elektrifierade bilar.

Bolaget påminner samtidigt om att så sent som 2019 så var majoriteten av Volvo Cars-bilarna som såldes i EU dieseldrivna.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS