AB Volvos dotterbolag Volvo Autonomous Solutions (VAS) satsar på autonoma transporter i Texas, USA. Arkivbild
AB Volvos dotterbolag Volvo Autonomous Solutions (VAS) satsar på autonoma transporter i Texas, USA. Arkivbild Bild: Janerik Henriksson/TT

Volvo satsar på självkörande fordon i Texas

ANNONS

Volvo Autonomous Solutions (VAS) – en del av Volvokoncernen – etablerar ett kontor i Fort Worth, Texas, USA, och inleder förberedelser för kommersiella autonoma transporter, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Kontoret i Fort Worth ska arbeta med att få de första autonoma godskorridorerna mellan Dallas Fort Worth och El Paso och mellan Dallas och Houston. VAS har börjat testa transportlösningen genom att transportera gods med lastbilar med förare åt nyckelkunder som DHL och Uber Freight, skriver Volvo.

VAS erbjuder hårdvara, programvara och tjänster som krävs för att köra autonoma transporter.

"På motorvägar drivs lösningen baserad på en hub-till-hub-modell där autonoma lastbilar används på motorvägsdelen och som körs på dygnets alla timmar mellan omlastningscentraler medan chaufförer kör den sista sträckan", skriver Volvo.

ANNONS

Volvokoncernen tog de första större stegen mot autonoma – självkörande – transporter för ett par år sedan.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS