Jonna Andersson missar svenskmötet

Montpelliers svenska anfallare mot Chelseas världsmålvakt Hedvig Lindahl. Den blågula närvaron i Champions League-kvartsfinalen går inte att ta miste på. Men Chelseas succévärvning Jonna Andersson hindras från spel.

ANNONS
|

Fem svenska landslagsspelare – som är nyuttagna till VM-kvalet mot Ungen i april – kan spela när franska Montpellier tar emot engelska Chelsea i den första Champions League-kvartsfinalen av två, på Stade de la Mosson under onsdagskvällen.

I Montpellier lagkaptensmittbacken Linda Sembrant samt anfallarna Stina Blackstenius och Sofia Jakobsson.

I Chelsea målvakten Hedvig Lindahl – nyligen uttagen i Fifas världselva – och försvararen Magdalena Eriksson.

Saknar ni någon?

Andersson "cup-tied"

Landslagsytterbacken Jonna Andersson har gjort stor succé i serieledande Chelsea i vinter. Men 25-åringen har redan representerat Linköping i säsongens Champions League-spel och är låst för vidare Europaspel i annan klubb (så kallat cup-tied).

ANNONS

Ett avbräck för Londonklubben där Andersson gjort två mål i Super League och ett i FA-cupen sedan debuten i slutet av januari.

"Hon har verkligen mål i sig, det ger oss ytterligare en dimension", säger Chelseas assisterande tränare Paul Green till klubbens webbplats.

"Skadan i det förflutna"

Sofia Jakobsson är formstarkast framåt bland Montpelliersvenskorna. Efter en tung vinter har ytteranfallaren gjort mål i ligan två veckor i rad. Totalt har hon gjort sex ligamål för tabelltrean den här säsongen.

I Champions League – där Montpellier är med för första gången på åtta år efter en andraplats i ligan förra säsongen – har svenskan hittills gjort tre mål.

27-åringen, som var korsbandsskadad under fjolåret och missade EM i Nederländerna, njuter av att spela igen.

"Från och med nu är den skadan en del av det förflutna. Jag ser fram emot framtiden och matcherna som kommer", säger Jakobsson till Montpelliers webbplats.

TT

Fakta: Champions League-kvartsfinalerna

Montpellier–Chelsea (21 och 28 mars)

Wolfsburg–Slavia Prag (22 och 28 mars)

Manchester City–Linköping (21 och 28 mars)

Lyon–Barcelona (22 och 28 mars)

I semifinalerna i april ställs Montpellier/Chelsea mot Wolfsburg/Slavia Prag. Manchester City/Linköping möter Lyon/Barcelona. Finalen spelas på Dynamostadion i Kiev den 24 maj

ANNONS