Känslosamt firande när Mahrez avgjorde

Riyad Mahrez sköt tre poäng till Manchester City mot Tottenham. Algeriern firade med en målgest tillägnad hans vän och tidigare chef, Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha, som omkom i lördags.

ANNONS
|

Mahrez blev Citys matchhjälte genom att göra matchens enda mål i 1–0-segern borta mot Tottenham. Målet i den sjätte minuten – Raheem Sterling stod för ett elegant förarbete när han snurrade upp Tottenhams Kieran Trippier i straffområdet – innebar tre viktiga poäng i toppmötet i Premier League-fotbollen.

Det gör också att City åter går upp i serieledning, på bättre målskillnad än Liverpool.

Gest mot himlen

För Riyad Mahrez var det dock en match fylld av dubbla känslor. I lördags omkom Vichai Srivaddhanaprabha i en helikopterolycka. Algeriern firade sitt mål genom att peka mot himlen.

- Det har varit väldigt, väldigt jobbigt för mig. Det är inte lätt. "Bossen" var väldigt speciell för mig, Jag tillbringade 4,5 år där och delade många minnen med honom. Han var en så bra person, en så bra människa. Därför riktade jag mina armar mot himlen, säger Riyad Mahrez i Viasats sändning.

ANNONS

Blev mästare tillsammans

Miljardären Srivaddhanaprabha tog över Leicester 2010 och hans intåg var starkt bidragande till att klubben sensationellt tog hem Premier League-titeln säsongen 2015–2016.

Det var också Riyad Mahrez, som kom till klubben 2014 och var en av lagets stora stjärnor när ligatiteln bärgades innan han värvades av Manchester City i somras.

- Han gjorde så mycket för mig och för Leicester. Det är väldigt svårt att prata om det, han har betytt så mycket. Han var som en far till oss. Han var väldigt, väldigt speciell. Tro mig, han hade ett så stort hjärta, säger Riyad Mahrez.

TT
ANNONS