Karlsson: "Trodde aldrig på fyra raka"

NHL-nykomlingen Vegas skrällartade säsong fortsätter. Vegas är som första lag klart för kvartsfinal i Stanley Cup efter att ha slagit ut Los Angeles Kings i fyra raka matcher.

ANNONS
|

Den sista slutade 1–0 sedan den förre Los Angeles-spelaren Brayden McNabb gjort mål 4.04 in i andra perioden, assisterad bland annat av svenske poängkungen William Karlsson. McNabb sköt från den högra tekningscirkeln.

- Det är alltid kul att göra poäng. Jag vill ju vara med och producera, så det känns bra, säger Karlsson om sin målgivande passning, till Expressen.

ANNONS

Målvakten Marc-André Fleury räddade 31 skott.

Sensationslaget från Las Vegas vann grundserien i Pacific Division. Därefter blev det fyra raka segrar, först 1–0 och 2–1 på hemmaplan och därefter 3–2 och 1–0 på bortaplan. Vegas är den första nykomlingen som vinner fyra raka matcher i första slutspelsomgången.

- Vi gör en stark matchserie mot ett bra lag. Jag tycker att vi spelar bra i alla tre zonerna. Vi är snabbare än vad de är, de får inte till så många chanser offensivt, säger Karlsson.

San Jose eller Anaheim?

I grundspelet var William Karlsson lagets poängkung med 43 mål och sammanlagt 78 poäng. I kvartsfinalerna var han poänglös i de två första matcherna, gjorde ett mål i den tredje matchen och en målgivande passning i den fjärde.

I kvartsfinalen väntar San Jose eller Anaheim. San Jose leder matchserien med 3–0.

- Nu får vi en skön vila inför fortsättningen. Det har varit fyra tuffa matcher, så det ska bli skönt att få lite ledigt och kunna ladda om inför nästa omgång, säger Karlsson.

ANNONS

Avgjort i femte perioden

Det satt hårt inne, men i andra förlängningsperioden vann till slut Washington mot Columbus och kunde därmed reducera till 1–2 i matcher.

Artiom Anisimov kvitterade för Columbus till 2–2 i början av tredje perioden. Resultatet stod sig till full tid, och först nio minuter in i den andra förlängningsperioden kunde dansken Lars Eller avgöra för Washington.

Washingtons Nicklas Bäckström knep en assistpoäng när han spelade fram till amerikanske lagkamraten John Carlsons 2–1-mål.

Winnipeg drar ifrån mot Minnesota, och leder nu med 3–1 i matcher. Winnipeg vann den fjärde matchen med 2–0, och Mark Scheifele stod för båda målen. Connor Hellebuyck gjorde 30 räddningar när han höll nollan för sjunde gången den här säsongen.

TT

Fakta: NHL-slutspelet

Avgörs i bäst av sju matcher

+ Tampa Bay–New Jersey 2–1 i matcher (nästa match i New Jersey, natten till torsdag, svensk tid).

+ Boston–Toronto 2–1 i matcher (nästa match i Toronto, natten till fredag).

+ Washington–Columbus 1–2 i matcher (nästa match i Washington, natten till fredag).

+ Pittsburgh–Philadelphia 2–1 i matcher (nästa match i Philadelphia, natten till torsdag).

+ Nashville–Colorado 2–1 i matcher (nästa match i Colorado natten till torsdag).

+ Winnipeg–Minnesota 3–1 i matcher (nästa match i Winnipeg, natten till lördag).

+ Vegas–Los Angeles 4–0 i matcher (Vegas klart för kvartsfinal).

+ Anaheim–San Jose 0–3 i matcher (match fyra spelas i San Jose natten till torsdag).

ANNONS