Juniorkronorna deppar efter kvartsfinalförlusten mot Schweiz.
Juniorkronorna deppar efter kvartsfinalförlusten mot Schweiz.

Krogsugna spelare kan straffas

De spelare som gick på krogen efter JVM-fiaskot riskerar bestraffning av Svenska ishockeyförbundet. Det uppger förbundsordföranden Anders Larsson i ett sms till TT där han också skriver: ”Jag är besviken över att våra spelare inte följer bestämmelserna”.

ANNONS
|

Det var Aftonbladet som avslöjade att några av de svenska spelarna hade gått på nattklubb på kvällen efter kvartsfinalförlusten mot Schweiz i junior-VM. Bland annat spreds bilder på sociala medier från nattklubbsbesöket.

Förbundskaptenen Tomas Montén säger till Aftonbladet att lagledningen efter förlusten hade gått igenom policyn som gäller när man representerar juniorlandslaget.

Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson hade ett möte med landslagsledningen natten till fredagen, svensk tid, och skrev efteråt i ett sms till TT:

”Några av våra spelare har gått ut på krogen efter färdigspelad turnering, vilket är emot våra regler för spelare i juniorlandslaget. Det är olämpligt och jag är besviken över att våra spelare inte följer bestämmelserna”.

ANNONS

”Insatsen i junior-VM kommer som alltid att utvärderas och självklart blir den här händelsen en del av utvärderingen. En eventuell påföljd kan bli aktuell först när utvärderingen är klar.”

Anders Larsson avböjde att svara på några frågor.

Åldersgränsen för användning av alkohol i den kanadensiska provinsen British Columbia, där JVM spelas, är 19 år och tio av spelarna i den svenska truppen är yngre.

Förlusten i kvartsfinal innebär att Sverige gjort sitt sämsta resultat i junior-VM på 13 år.

Rättad version: British Columbia är en provins.

Vancouver, TT:s utsände
ANNONS