Regissören Levan Tsikurishvili som regisserade Avicii-dokumentären och som nu släpper en video till låten "Heaven".
Regissören Levan Tsikurishvili som regisserade Avicii-dokumentären och som nu släpper en video till låten "Heaven".

Avicii-regissören: "Ville göra något för Tim"

Levan Tsikurishvili är regissören bakom den uppmärksammade dokumentären "Avicii: True stories". Nu är han tillbaka med en ny video med bilder av vännen Tim Bergling till låten "Heaven".

ANNONS
|

Precis efter att Tim "Avicii" Bergling gjort sitt sista liveframträdande 2016 reste han till Madagaskar för att ta det lugnt med barndomsvännen Awat och regissören Levan Tsikurishvili, som dokumenterade stjärnans liv under flera år.

Två och ett halvt år senare reste Levan Tsikurishvili tillbaka till ön och spelade in en hyllningsvideo till vännen och kollegan Tim Bergling.

- Jag kände att jag ville åka dit igen och göra den här (videon) på så sätt som jag tror att Tim skulle uppskatta. Jag bodde på samma ställe som jag och Tim bodde på, och besökte alla platser som vi besökte.

ANNONS

"Positiv period"

Levan Tsikurishvili minns de 19 dagarna på Madagaskar som en positiv period med tid för att umgås. Och det är en idel leende Tim Bergling som syns i videon där telefonklipp och oanvänt filmmaterial från "Avicii: True stories" mixas med nytagna bilder.

- Vad jag kände att jag gjorde för Tim var att bevara minnet av en fin stund. Men naturligtvis, det här har varit en av de absolut svåraste och känsligaste saker jag har gjort i hela mitt liv.

Skildrade pressen

Dokumentären "Avicii: True stories" hade premiär 2017 och är ett nära porträtt av den press världsstjärnan levde under och hans väg mot sammanbrottet. Filmen fick stor uppmärksamhet och en ny innebörd efter Tim Berglings död i april 2018.

- Vi ville berätta en historia ärligt och vi gjorde det. Den fick tyvärr en annan mening efter allt som har hänt. Och det känns jättemärkligt så klart, säger Levan Tsikurishvili.

ANNONS

- Jag tror att vad som hände var att människor tog till sig det som var i filmen på ett helt annat sätt.

En hyllning

Levan Tsikurishvilis dokumentär slutar relativt lyckligt, Tim Bergling hade kommit till en brytpunkt. Regissören minns tiden efter det att filmen haft premiär tills dess att de sågs sista gången i Los Angeles i december 2017 som en bra tid. Och precis som för många andra som stod Avicii nära kom beskedet om stjärnans död som en chock för Levan Tsikurishvili.

- Jag kan inte säga att det är lättare nu, men nu har man på något sätt haft tid att tänka igenom saker.

Resan tillbaka till Madagaskar och videon till "Heaven" är hans eget sätt att hantera sorgen. Men först och främst är det en hyllning av Tim Bergling.

- Jag har aldrig träffat en så pass ung människa som besitter så mycket intelligens som han gjorde, säger Levan Tsikurishvili.

ANNONS

TT

ANNONS