Bianca Ingrosso: "Glömde bort vem jag är"

Hon föddes rakt in i stålkastarljuset och i dag är Bianca Ingrosso både en tv-personlighet och sociala medier-profil. Men branschen är inte bara en dans på rosor.

ANNONS
|

Snart är det premiär i Kanal 5 för den fjärde säsongen av "Wahlgrens värld" och en av seriens färgstarka huvudpersoner är Bianca Ingrosso. Förutom att vara dotter till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso har hon även gjort sig känd som programledare, sociala medier-profil och poddare.

Skolan var ingenting kändisdottern fastnade för, i stället ville hon raka vägen ut i världen. Redan efter att hon skrivit sina första blogginlägg förälskade hon sig i sociala medier-yrket, och berättar att hon i dag kan få lika mycket pengar för ett sponsrat inlägg som en vanlig årslön.

"Gråter och skriker"

Bianca Ingrosso har även blivit känd som en frispråkig del av Wahlgren-Ingrosso-familjen. När hon debuterade som sommarpratare i P1 i juni berättade hon om att uppleva sina föräldrars skilsmässa både i hemmet och genom tidningsrubriker, om att lida av ätstörningen bulimi och hur hon tacklade utmattningssyndromen hon drabbades av för ungefär ett år sedan.

ANNONS

- I min familj har det aldrig varit konstigt att vara öppen. Man petar i näsan var man vill, någon lägger en fjärt, sedan sitter man och gråter eller skriker. Alla har verkligen haft personligheter utåt, berättar hon.

"Förvrängde rollen"

Samtidigt har hon fått kritik för att vara elak mot sin mamma i "Wahlgrens värld", och håller med om att hon kan framstå som bitter i tv-programmet – framför allt i den första säsongen när relationen mellan henne och Pernilla Wahlgren inte var särskilt bra utanför inspelningen. Samtidigt trycker hon på att serien bara visar några få av hennes sidor.

- Den personligheten blev kanske lite extra mycket när kameran rullade. Sedan märkte jag att produktionen älskade den rollen, klippte och förvrängde den lite. Nu vet jag att "Wahlgrens värld" är vad det är, en sarkastisk sida som klipps och vänds.

ANNONS

TT: Vem är du utanför tv- och sociala medier-världen?

- Det kanske är baksidan med den här branschen, för jag vet liksom inte riktigt. Det är en del till att jag blev utbränd, jag glömde bort vem jag är om inte någon behöver mig, säger hon.

Att vara sociala medier-profil som ung kvinna betyder också många gånger att befinna sig i utseendefixerade miljöer, och Bianca Ingrosso tror att det har bidragit till hennes komplicerade syn på sin egen kropp.

- Det har påverkat jättemycket. Hade jag varit på plåtningar och folk hade hyllat min kropp hade jag nog inte haft sådana "issues" som jag fick. Jag har alltid känt att de tycker “nu är det ett problem här med Bianca, kläderna sitter inte som de ska" eller så sade de att "vi har bara med oss storlek XS". Det har visat sig att ju smalare man är och ju längre ben man har desto mer lajks får man på Instagram. Det har satt sig, berättar hon.

ANNONS

"Det är en fasad"

Samtidigt gäller det att lägga upp så lockande bilder som möjligt i sitt flöde för att få mer följare. En snygg lunchrätt är bättre en tom tallrik, hellre bilder på en fet semesterresa i Grekland än soffhäng en vardag.

- Folk åker överallt för att ta snygga bilder och att det ska se bra ut. Sedan tar de inte bilder när de bara ligger åtta timmar om dagen med sin mobil i handen. Det är en fasad och jag blir sjukt trött på den, säger hon.

TT: Tror du folk förstår att mycket är en fasad?

- Gud nej, men jag tycker inte man ska behöva lägga upp "det här är mitt exakta liv" om man inte känner för det. Jag tycker också att mottagaren har ett ansvar att förstå att bara för att hon ligger på en vit sandstrand betyder inte det att hon inte mår dåligt eller inte har bråkat med sin pojkvän. Samtidigt tycker jag att man ska värna om sin följarskara, att inte konstant visa en perfekt bild utåt, utan att man i alla fall ska prata om något djupt ämne, visa att man inte är någon jävla robot. Men jag vill också ha ett fint flöde, säger hon.

ANNONS

Men att ha hela sitt liv ute på internet kan också vara en källa till frihet och kontroll över bilden av sig själv.

- Jag känner inte till någonting annat, det var rubriker om mig när jag föddes, alla har alltid känt till min familj, alla har alltid haft en åsikt om någonting. Det är ganska skönt för mig att jag själv får visa vem jag är, vad jag känner och ser, berättar Bianca Ingrosso.

TT

Fakta: Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso, född 1994 i Stockholm, är programledare och sociala medier-profil.

2016 slutade hon på en andraplats i TV4:s "Let's dance" och har sedan hösten 2016 medverkat i "Wahlgrens värld". Våren 2018 deltog hon i juryn till TV4:s "Talang" och tidigare i juni i år debuterade Bianca Ingrosso som sommarpratare i P1.

Bianca Ingrosso är dotter till sångerskan Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso. Hon har tre bröder, Benjamin Ingrosso, Oliver Ingrosso och Theo Wahlgren.

Den fjärde säsongen av "Wahlgrens värld" har premiär den 23 augusti i Kanal 5.

ANNONS