Justin Bieber apar sig i en ny klimatvideo från Lil Dicky. Arkivbild.
Justin Bieber apar sig i en ny klimatvideo från Lil Dicky. Arkivbild.

Bieber som babian i ny klimatvideo

Justin Bieber som babian och Ariana Grande som zebra, kan det vara något? Då är det bara att klicka in sig på den amerikanske rapparen och komikern Lil Dickys nya video som släpptes i natt.

ANNONS
|

David "Lil Dicky" Burds, som är känd för sina enorma virala succéer, har den här gången fått ihop en riktig a-lista till den delvis animerade videon. Låten "Earth" tar upp klimatkrisen och ett trettiotal av världens mest kända artister spelar varsitt djur eller varsin växt.

På fredagseftermiddagen svensk tid, tio timmar efter att videon släpptes, hade den visats över tre miljoner gånger.

Sheeran som koala

Förutom ovan nämnda Bieber och Grande medverkar bland andra Ed Sheeran som koala, Hailee Stainfeld som flugsvamp, Wiz Khalifa som skunk, Snoop Dogg som marijuanaplana (förstås), Shawn Mendes som noshörning, Miley Cyrus som elefant, Rita Ora som varg, Katy Perry som ponny och Charlie Puth som giraff, för att nämna några.

ANNONS

Även Psy, John Legend, Meghan Trainor och Backstreet Boys medverkar, liksom Kevin Hart som spelar Kanye West och Leonardo DiCaprio som spelar sig själv.

Tanken med låten är enligt Lil Dicky att på allvar rikta strålkastarljuset mot den hotande klimatkatastrofen och delar av intäkterna går till organisationer som arbetar med just den frågan.

- Jag är ingenting jämfört med de som är aktivt informerade. Men jag har mognat och skulle vilja hitta ett sätt att påverka mänskligheten så bra jag kan utan min typiska kiss- och bajshumor. Jag ville skapa underhållande upplysning där en tolvåring – eller en vuxen – kan få smälta intressant information och få insikt i hur alarmerande situationen är, säger Lil Dicky till Time.

Virala succéer

Lil Dicky slog igenom 2013 då hans låt "Ex boyfriend" blev viral och fick en miljon visningar på Youtube under första dygnet efter släppet. Han har anklagats för att vara smaklös, misogyn och för att ägna sig åt kulturell appropriering, en kritik som slog i taket när han släppte "Freaky friday" tillsammans med Chris Brown i fjol. Men trots att videon och samarbetet fick kritik blev även den en viral succé, som i dag har nästan 500 miljoner visningar.

ANNONS
TT

Fakta: Lil Dicky

Född 1988

Slog igenom med "Ex boyfriend" 2013

Debutalbumet "Professional rapper" kom 2015

Aktuell med: Klimatlåten "Earth"

ANNONS