Bosse Parnevik: "Man är stolt"

Bosse Parnevik är sist ut i årets "Stjärnorna på slottet". På hans dag blir det både imitationer och golf.

ANNONS

Han är den äldsta deltagaren i den pågående säsongen av "Stjärnorna på slottet" och en av dem med längst karriär. Imitatören och komikern Bosse Parnevik fick sitt genombrott redan i början av 1960-talet.

Parnevik berättar att han tackade ja efter att ha fått vara med och styra vilka andra stjärnor som skulle bjudas in till slottet.

"Vänner hela livet"

- Det fattades väl någon och så föreslog jag några och sa att om de kommer med så kan jag ställa upp. Man tog hänsyn till vad jag tyckte, berättar han.

ANNONS

TT: Hur såg dina önskemål ut?

- Jag nämnde då Björn Skifs, Ann-Louise Hanson och Bert-Åke Varg. Skifs, han har väl alltid tackat nej men jag är glad över att det blev Ann-Louise. Vi har varit grannar i några år och som hon nämnde i sitt program var det jag som uppmuntrade henne att göra imitationer, och det har hon ju lyckats bra med.

Ann-Louise Hanson var också den enda som han kände innan han reste till slottet i somras. Väl där kom han dock väl överens med samtliga deltagare.

- Med dessa stjärnor tar vi för givet, att vi är vänner hela livet, deklamerar Bosse Parnevik.

Stolt över Peg

På hans dag blir det bland annat en frågesport om hans gamla nummer och imitationer. Men det blir också golfspel – Bosse är ju som bekant far till golfproffset Jesper Parnevik.

ANNONS

- Vi tar korta slag, det fanns en damm där och bollen skulle hamna i den. Jag höll lite extralektioner med Marianne (Mörck) för hon hade ingen aning om vad det handlade om. Men sedan tog hon över min instruktion med de andra på ett väldigt roligt sätt, jag hoppas att det kommer med.

Eftersom Bosse är far till Jesper är han således farfar till artisten Peg Parnevik. Han berättar att han är glad över att namnet Parnevik lever vidare i nöjesbranschen.

- Så länge det är i positiva sammanhang. Man är stolt över dem, faktiskt, säger han.

"Stjärnorna på slottet" sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

TT

Fakta: Årets stjärnor på slottet

Bosse Parnevik, 79 år, är komiker och en skicklig imitatör. Slog igenom på 1960-talet och har medverkat i oräkneliga revyer och tv-shower. Far till golfaren Jesper Parnevik och farfar till artisten Peg Parnevik.

Ann-Louise Hanson, 73 år, är sångerska med över 600 låtar på meritlistan. Hon har medverkat i Melodifestivalen 13 gånger, vilket är svenskt rekord, men hon har aldrig vunnit.

Marianne Mörck, 68 år, är operasångerska och skådespelare som utbildade sig på scenskolan i Göteborg i början av 1970-talet. På senare tid har hon medverkat i "Wallander"-filmerna samt tv-serien "Bonusfamiljen".

Peter Jöback, 46 år, är en av våra stora musikalstjärnor och fick sitt genombrott med "Kristina från Duvemåla" och låten "Guldet blev till sand". Han blev den förste europén som spelade titelrollen i "Phantom of the opera" på Broadway i New York.

Regina Lund, 50 år, är skådespelare och slog igenom stort med tv-serien "Rederiet". Hon är även poet, låtskrivare, författare, konstnär och arbetar i dag också som healer.

ANNONS