Deneuve får kritik efter protest mot metoo

Efter att skådespelaren Catherine Deneuve och flera andra kvinnliga kulturpersoner i Frankrike gått ut i en protest mot metoo-rörelsen och kallade den en "häxjakt på män" får det nu mothugg.

ANNONS
|

Flera feminister kritiserar den debattartikel som publicerades i franska Le Monde under tisdagen. En av dem är skådespelaren Asia Argento, som var en av de första att anklaga Harvey Weinstein.

"Deneuve och de andra franska kvinnorna berättar för världen hur deras eget kvinnohat har lobotomerat dem till en punkt där det inte finns någon återvändo", skriver hon på Twitter.

Även en grupp av framstående franska feminister sade i ett motbrev i fransk radio att Deneuve och de andra kvinnorna som skrivit under är en grupp som finner ursäkter för våldtäkt.

På webbplatsen Fraceinfo skriver också ett 40-tal kvinnor att debattartikeln banaliserar sexuella trakasserier. Men Clemence La Tournerie, som kallar sig feminist, avfärdar inte den helt.

ANNONS

- Jag tänkte att det var kvinnor av en äldre generation som skrev den och att de utelämnade mycket, men det är en artikel som jag tänker läsa igen, säger hon till Kulturnytt.

TT-AFP
ANNONS