"Star wars" tar en paus efter att "The rise of Skywalker" har premiär i december, enligt Disney. Arkivbild.
"Star wars" tar en paus efter att "The rise of Skywalker" har premiär i december, enligt Disney. Arkivbild.

Disney: "Star wars" tar en paus

ANNONS
|

"Star wars"-filmerna kommer att ta en paus efter att "The rise of Skywalker" släpps på bio i december, säger Disney-chefen Bob Iger till Bloomberg.

- Vi kommer att ta en paus en tid och ladda batterierna. Skywalker-sagan tar slut med den nionde filmen. Det kommer fler "Star wars"-filmer, men först efter ett avbrott, säger Bob Iger.

Uttalandet kom i samband med släppet av den första trailern för "Star wars episod IX", en film som kommer att avsluta den Skywalker-saga som inleddes med "A new hope" 1977.

ANNONS

Beslutet att ta en paus kommer efter att Disney fått kritik för att ha pumpat ut för många "Star wars"-filmer de senaste åren.

Fjolårets "Solo: A star wars story" – ett sidospår som inte hör till den officiella sagan – blev långt ifrån den publiksuccé som Disney hoppats på, vilket analytiker menar beror på att på att efterfrågan tillfälligt mättats.

Två nya filmserier i "Star wars"-universumet har emellertid redan utannonserats. En från "Game of thrones"-skaparna David Benioff och D.B. Weiss, och en från Rian Johnson, som regisserade "The last jedi". Men enligt Disney lär det alltså dröja en tid innan dessa ser dagens ljus.

TT

ANNONS