Zara Larsson och Clean Bandit uppträder med "Symphony" på MTV European Music Awards. Arkivbild.
Zara Larsson och Clean Bandit uppträder med "Symphony" på MTV European Music Awards. Arkivbild.

Flest ville lyssna på Zara Larsson

Zara Larsson är i topp när Spotify sammanfattar musikåret 2017. På strömningstjänsten är popstjärnan den mest spelade svenska artisten. Hon följs av Håkan Hellström och Avicii.

ANNONS
|

"Vi är så otroligt glada över att gratulera Zara Larsson till förstaplatsen på listan över årets mest spelade svenska artister på Spotify. Det är ett starkt bevis på hennes framgång och vi ser fram emot att följa drottningen av pop under många år framöver", säger Jenny Hermanson, nordisk vd på Spotify, i ett pressmeddelande.

Även på listan över de mest spelade artisterna i Sverige ligger Zara Larsson i topp. Den enda som placerar sig högre är brittiska Ed Sheeran.

Albumet "So good" och superhiten "Symphony", som hon spelade in tillsammans med Clean Bandit, placerar sig på plats två och sex på respektive lista.

ANNONS

Mest spelad i hela världen på Spotify under 2017 är Ed Sheeran. Han står också bakom tjänstens mest spelade album "Divide" och den mest spelade låten, "Shape of you". På låtlistans andra plats hamnar remixen med Justin Bieber, megahiten "Despacito". Originalversionen slutar på plats tre.

Efter den brittiske gitarristen var Drake, The Weeknd, Kendrick Lamar och The Chainsmokers mest populära bland Spotifys lyssnare.

Den mest spelade kvinnliga artisten globalt är Rihanna, enligt AP. Hon följs av Taylor Swift och Selena Gomez.

TT
Fakta: Mest spelade svenska artister

1. Zara Larsson

2. Håkan Hellström

3. Avicii

4. Kent

5. Hov1

6. Veronica Maggio

7. Lars Winnerbäck

8. Joakim Lundell

9. Axwell Ingrosso

10. Miriam Bryant

Källa: Spotify

Fakta: Mest spelade artister i Sverige

1. Ed Sheeran

2. Zara Larsson

3. Coldplay

4. The Chainsmokers

5. Håkan Hellström

6. Kygo

7. Avicii

8. Drake

9. Kent

10. The Weeknd

Källa: Spotify

ANNONS