Jesper Parnevik: "För bra för att vara sant"

"Parneviks" är tillbaka – den här gången utan gäster. Trots det är programmet fullspäckat.

ANNONS
|

I tre säsonger har tittarna kunnat se när familjen Parnevik får besök av svenska kändisar i sitt hem i Florida. Den fjärde och troligtvis sista säsongen är däremot annorlunda – inga gäster.

I stället har familjemedlemmarna fullt upp med sitt: Penny bor i Kalifornien med pojkvännen Douglas Murray, Philippa studerar i New York och Peg är mitt uppe i musikkarriären. Men att fylla ut programmet har inte varit några problem.

- Det var inte "scriptat" på något sätt. Varje gång man vaknade tänkte man: “Jaha vad ska hända idag?” Och sedan bara hände det grejer, det är galet vad det hände grejer, säger Jesper Parnevik.

ANNONS

- Jag tycker nästan att det har varit för lätt, säger Mia Parnevik.

Peg får tarmsköljning

Under premiäravsnittet fastnar Mia och Phoenix i en orkan. Dessutom ska Pegs pojkvän Filip Kaspersen Lamprecht överraska henne med en romantisk dag och frågar Mia om råd – som rekommenderar en tarmsköljning.

- Jag vet inte hur många som har sagt "nä, det där måste ni ha hittat på". Men nej, mamma tyckte att det var en bra idé, berättar Peg Parnevik.

TT: Har ni ångrat någonting som har filmats?

- Jobbigast är att vi kommer att ha världens bråk i avsnitt två, i en situation man inte ska bråka. Vi skulle ha en jättefin familjekväll och Mia hade gjort någonting jättegulligt för mig. Det skulle vara kärlek och sedan blir det ett sådant familjegräl, berättar Jesper Parnevik, och fortsätter:

ANNONS

- De som klipper säger att "ni förstår inte hur ovanligt och underbart det här är, det här är ett riktigt bråk. Vi ser ju att ni är på väg att gråta. Det finns inte på tv att man bråkar på riktigt".

Förebild – på gott och ont

För barnen Parnevik har filmteamet blivit en del av familjen, och de har inga problem med att vara sig själva framför kamerorna.

- Men vi har pratat mycket om att vara en förebild, att man blir det automatiskt när man får en sådan plattform, man får inte välja, vilket både är bra och dåligt. Men man måste tänka på allting man säger och gör, säger Peg Parnevik.

Familjen Parnevik har sagt många gånger att de är inne på sista säsongen – så även denna gång.

- Det jag saknar är familjesemester, som när vi åkte till Aspen varje år och åka skidor under julen, när det inte är kameror. Jag saknar familjetiden när man inte jobbar med varandra, säger Penny Parnevik.

ANNONS

Den fjärde säsongen av "Parneviks" får premiär i TV3 den 20 mars.

TT

Fakta: Familjen Parnevik

Familjen Parnevik består av föräldrarna Jesper och Mia, samt barnen Peg, Penny, Philippa och Phoenix. Dessutom kommer barnens flick- och pojkvänner också att vara med under säsongen.

Jesper Parnevik är professionell golfare och var som bäst rankad som nummer 7 i världen. Han är även son till komikern Bosse Parnevik.

Mia Parnevik vann 2015 tv-priset Kristallen i kategorin årets tv-personlighet, och familjen vann under samma gala även pris för årets realityprogram.

Peg Parnevik är sångerska och låtskrivare. Förutom sin egen musikkarriär har hon även skrivit Sigrid Bernsons bidrag i årets Melodifestival, "Patrick Swayze".

ANNONS