Jessica Andersson tillbaka i Diggiloo

Nu avslöjas nästa års Diggilooartister. Bland dem som åker med på den stora sommarturnén märks Arvingarna, Mariette och John Lundvik. Dessutom gör Jessica Andersson comeback.

ANNONS
|

Schlagerstjärnan Jessica Andersson gjorde 13 Diggilooturnéer i rad – därför blev många överraskade när hon tidigare i år meddelade att hon tvingades tacka nej till sommarens turné på grund av tidsbrist.

Nu står det dock klart att hon återvänder till Diggiloogänget nästa år.

- Jag har nästan spruckit av förväntan inför att få berätta. Jag är jätteglad, jag stod över förra sommaren av olika anledningar och det blev en fantastisk sommar, men jag har nog alltid känt en längtan tillbaka, säger Jessica Andersson.

ANNONS

"Älskar konceptet"

Precis som i fjol är artisten och programledaren David Lindgren den sammanhållande länken i föreställningen, ett jobb han tagit över från Lasse Holm.

På scenen kommer också Arvingarna, Mimi Werner, Thomas Petersson, Magnus Carlsson och Mariette att stå. Dessutom medverkar John Lundvik, som tidigare i år fick ett stort genombrott när han tävlade i Melodifestivalen med "My turn".

- Jag har velat göra Diggiloo i jättemånga år, dels för att jag älskar konceptet, dels för att det är ett fantastiskt bra sätta att komma ut som artist, se Sverige och möta den svenska publiken på riktigt, säger John Lundvik.

Rejäl pepp

Under sommaren blir det 24 stopp runt om i Sverige – och artisterna är redan peppade.

- Hela produktionen känns som en familj och det här gänget som ska vara med är människor jag beundrar och tycker är fantastiska, säger Jessica Andersson.

ANNONS

Diggiloo får premiär i Malmö den 3 juli och finalen hålls sedan i Eskilstuna den 24 augusti.

TT

Fakta: Hit kommer Diggiloo 2019

Turnéplan: 3/7 Malmö, 5/7 Eksjö, 6/7 Linköping, 7/7 Vårgårda, 11/7 Gränna, 12/7 Bromölla, 13/7 Ystad, 14/7 Varberg, 18/7 Vagnhärad, 19/7 Rättvik, 20/7 Järvsö, 25/7 Västervik, 26/7 Borgholm, 27/7 Båstad, 28/7 Vänersborg, 31/7 Gotland, 2/8 Höga Kusten, 3/8 Älvsbyn, 9/8 Karlskoga, 10/8 Tibro, 16/8 Gävle, 17/8 Stockholm, 23/8 Uppsala, 24/8 Eskilstuna.

ANNONS