Jubel för Ed Sheeran på Ullevi

Vild dans varvades med "stjärnhimmel" av mobilkameror i folkmassan. Ed Sheeran levererade hit på hit under sin första spelning på Ullevi.

ANNONS
|

Bara ben och brillor så långt ögat kunde nå – kvällssolen lyste över tisdagens Ed Sheeran-spelning på Ullevi och den ljusa natten i Sverige överraskade världsartisten.

- Jag kommer att kunna se er hela konserten, sade han förvånat till publiken.

Det var en punktlig Sheeran som klev upp på scenen efter att de två förbanden Jamie Lawson och Anne-Marie värmt upp publiken. Inledde gjorde han inte helt oväntat med låten "Castle on the hill", en låt som många gånger varit hans första under den pågående världsturnén.

ANNONS

"Handlar om oss"

Spelningen bjöd egentligen inte på några större överraskningar, sett till vad han levererat tidigare på scenerna ute i Europa. Liksom många gånger tidigare stod han ensam i jeans, långärmad tröja och över den en t-shirt. Gitarren hade han i ett fast grepp i famnen – avskalat och enkelt.

Det hindrade inte publiken från att hålla humöret på topp.

- Det här handlar inte om mig utan om oss, skrek Ed Sheeran ut mot folkmassan under konserten och peppade dem gång på gång till att släppa loss.

- Det finns ingenting som heter "kan inte sjunga", ropade han.

Svensk fotbollströja

Men publiken hade varken problem med sång eller dans.

Konserten levererade allt från en rappande Sheeran i "Eraser", till den av irländsk folkmusik inspirerade "Nancy Mulligan". Den sistnämnda handlar om Ed Sheerans farföräldrars kärlekshistoria, och fick publiken att studsa på plats, medan den romantiska balladen "Perfect" gjorde att stora delar av publiken i stället drog fram mobilkamerorna som de rörde långsamt med armarna.

ANNONS

Avslutade gjorde han med två extranummer, superhiten "Shape of you" och "You need me, I don't need you". Som sista drag tog han på sig en fotbollströja – i färgerna blågult.

Ungefär 60000 personer besökte konserten, och imorgon väntar ytterligare en spelning på Ullevi med ett liknande besöksantal. Därefter packar Ed Sheeran ner gitarren för att göra veckans sista Sverigespelning på Friends arena i Stockholm.

TT

Fakta: Kvällens låtar

1: "Castle on the hill"

2. "Eraser"

3. "The A team"

4, “Don’t /New man”

5. “Dive”

6. “Bloodstream”

7. “Happier”

8. "I’m a mess"

9. "Galway girl"

10. "Feeling good/I see fire"

11. “Thinking out Loud”

12. "One/Photograph"

13. “Perfect”

14. “Nancy Mulligan”

15. "Sing"

16. “Shape of you”

17. “You need me, I don’t need you”

Fakta: Ed Sheeran

Brittisk sångare, gitarrist och låtskrivare, född 1991 i Hebden Bridge i norra England.

Slog igenom på internet genom att själv ge ut ep-skivor.

Det kommersiella genombrottet kom 2011 med debutalbumet "+" som innehåller hitlåtarna ”The A team” och ”You need me, I don’t need you”.

Därefter har Ed Sheeran släppt albumen "Multiply" och "Divide" som har toppat försäljningslistor världen över. Han har fått flera utmärkelser, bland annat fyra Grammy-statyetter.

ANNONS