Kanal 5 stoppar "Sjunde himlen"

Kanal 5 lyfter bort dramaserien "Sjunde himlen" ur sin tablå. Seriens huvudrollsinnehavare Stephen Collins anklagas för sexuella övergrepp mot barn och den svenska tv-kanalen följer de amerikanska tv-bolag som plockat bort serien ut sitt utbud.

ANNONS

Familjedramat "Sjunde himlen" producerades under elva år fram till 2007 och har visats på mornarna i Kanal 5 den senaste tiden. Historien kretsar kring en pastor, spelad av Stephen Collins, och hans familj.

Ett av barnen i familjen spelades av blivande filmstjärnan Jessica Biel.

- Vi ser alltid över vårt innehåll löpande och när det gäller repriseringen av "Sjunde himlen" så hängde den löst redan tidigare. Mot bakgrund av den här nya kontexten så ser vi inget skäl att fördröja utrangeringen av programmet. Från och med måndag finns det inte längre i vår tablå, säger Dan Panas, pr-chef för Kanal 5, till TT.

Avslöjandena kring Stephen Collins har redan lett till att skådespelaren fått sparken från filmen "Ted 2" och tvingats till en paus från tv-serien "Scandal" där han medverkat.

TT: Är det här en ny policy? Kommer Kanal 5 att stoppa även andra serier där skådespelare är under utredning för allvarliga brott?

- Vi kommer fortsätta att ta rationella och begripliga beslut, säger Dan Panas.
ANNONS