Kinas dyraste film gör episk flopp

Den rekorddyra kinesiska filmen "Asura" skulle ha blivit ett episkt fantasy-äventyr. I stället blev den ett episkt magplask. Filmen dras in bara några dagar efter premiär.

ANNONS
|

Den tog sex år att spela in och med budget på motsvarande en miljard kronor är "Asura" den i särklass dyraste inhemska kinesiska filmen hittills.

Men det brydde sig inte biobesökarna om. Under premiärhelgen drog den in ynka 64 miljoner kronor.

I söndags meddelade filmens sociala medier-konton att den skulle dras tillbaka från biograferna redan samma dag. Filmhistoriens femte största flopp är därmed ett faktum.

Producerad av IT-jätte

Filmen beskrivs som ett episkt fantasy-drama baserad på tibetansk mytologi, och den har massor av specialeffekter och populära Hong Kong-filmstjärnorna Tony Leung Ka-fai och Carina La på rollistan.

Bakom står kinesiska e-handelsjätten Alibabas filmbolag Alibaba Pictures och den skulle bli flaggskepp i Kinas nya satsning på inhemska blockbusters, ivrigt påhejad av statsmedia inför premiären.

ANNONS

Trots det fick den bara 3,1 av 10 i snittbetyg på Douban, Kinas mest inflytelserika recensionssajt.

"Hög med avföring"

"Gode gud, den är fasansfull! Den är bara en magnifik hög med avföring", skriver en användare.

På biljettsajten Tao Piaopiao – som ägs av Alibaba – får filmen publikbetyget 8,4 av 10. På konkurrerande sajten Maoyan, som backas upp av rivaliserande företaget Tencent, blir betyget 4,9, vilket har fått Alibaba att anklaga sin konkurrent för att skrämma bort publiken genom att sabotera betygen.

"Den är ändå bara skräp", skriver en användare.

TT-AFP
ANNONS