Camilla Läckberg. Arkivbild.
Camilla Läckberg. Arkivbild.

Läckberg hämnas på Ulf Lundell

ANNONS
|

Ulf Lundell kallade Camilla Läckberg "en litterär komposthög" – nu hämnas hon på sin författarkollega. Det gör hon genom att skänka 20000 kronor till bevarandet av det utsiktstorn på Österlen som Lundell länge kämpat för att få bort.

Det är i sin nya bok "Vardagar 2" som Ulf Lundell ger Läckberg och hennes författarskap den kängan. I ett instagraminlägg upplyser Läckberg nu sina 244000 följare att hon själv aldrig varit ett fan av Lundell, men att hennes syster älskat hans böcker.

"Så i en liten kärleksgest till dig Uffe så skänkte jag nu i veckan 20000 kronor till Kivik Art Centre, öronmärkta till det fortsatta underhållet av tornet med utsikt över din bostad. Viktigt landsbygdskulturen får leva. Och du behöver inte tacka Uffe. Ett signerat ex till min syster räcker fint", skriver hon.

ANNONS

För två år sedan avslog Mark- och miljööverdomstolen Ulf Lundells överklagan angående ett 18 meter högt utsiktstorn som står i en skulpturpark i närheten av hans hem i Kivik. Det är den senast satta punkten för ett åtta år långt bråk mellan Lundell och Kivik Art Centre.

TT

ANNONS