Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund gick vidare till final i den tredje deltävlingen i Melodifestivalen.
Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund gick vidare till final i den tredje deltävlingen i Melodifestivalen.

Lina Hedlund: Hoppas på 40 år till som artist

Erfarna Lina Hedlund skrällde och knep en finalplats framför flera favoriter. Men det här är bara början.

ANNONS
|

Det går inte att ta miste på glädjen hos Lina Hedlund när hon firar sin finalbiljett på efterfesten i Leksand.

- Det känns så jävla bra, och jag är så tacksam för alla människor som gör att jag kan göra mitt jobb på det allra bästa sättet, säger Lina Hedlund och kramar om sin sambo Nassim Al Fakir.

Just nu vill hon inte tänka så mycket på finalen utan försöker bara att njuta av ögonblicket.

ANNONS

- Jag är exakt här och nu. Och i morgon vill jag bara tänka på att åka hem och pussa på våra barn Tilo och Eide. Jag längtar efter dem så att jag går sönder, säger hon.

Samtidigt finns det saker som hon vill ändra på i sitt nummer.

- Man vill ju alltid utveckla, förbättra och spetsa till saker. Det ska vi sätta oss ner och fundera över på tåget hem.

Fortsätta i 40 år till

Den 40-åriga artisten säger att deltävlingsvinsten betyder mycket för henne.

- Jag är i den åldern då jag vet vad jag behöver och jag vet vad jag vill. Jag är så tacksam för den här låten. Den kom verkligen till mig, det var som att stjärnorna stod rätt. Jag fyller 20 år som artist och jag hoppas att jag har minst två gånger 20 kvar.

ANNONS

Som väntat tog sig även förhandsfavoriten Jon Henrik Fjällgren vidare, vilket blir tredje gången i rad han röstas raka vägen till final. Men vad är egentligen det hemliga knepet för att få till en Melodifestivalhattrick?

- Kanske att vara den man är och känna att oavsett hur det går ska man vara säker på det man tror på, säger Jon Henrik Fjällgren.

Ingen plagiat-oro

Hans nummer innehåller både fjällandskap, norrsken, eld och en stor ren. Några stora förändringar har han inte i åtanke inför finalen.

- Vi får se lite hur det ser ut och prata ihop oss lite om det är någonting vi måste ändå på, men just nu känns det inte som någonting specifikt, säger han lugnt.

Jon Henrik Fjällgrens bidrag anklagades redan vid journalistkårens första genomlyssning för att vara ett plagiat av Aviciis “Without you” av bland annat Aftonbladets Markus Larsson. Men Jon Henrik Fjällgren är inte orolig inför den kommande finalveckan.

ANNONS

- Det är ingenting jag tänker på nu. Ingen låt i Melodifestivalen är inte lik någon annan låt. Varje år kommer det att vara någon anklagelse om plagiat, det kommer man inte ifrån.

TT

Fakta: Lina Hedlund

Född 1978 i Kilafors.

Artist och skådespelare. Var fram till årsskiftet medlem i discogruppen Alcazar.

Tävlar i Melodifestivalen för sjätte gången. Hon gjorde sin debut i tävlingen 2002 tillsammans med sin syster Hanna Hedlund med låten "Big time party". Sedan dess har hon även tävlat med Alcazar och på egen hand.

Hon är sambo med artisten och programledaren Nassim Al Fakir, tillsammans har de två barn.

Fakta: Jon Henrik Fjällgren

Jon Henrik Fjällgren föddes i Colombia 1987 och arbetar som renskötare i Härjedalen.

Han slog igenom 2014 när han vann TV4:s "Talang". Året därpå debuterade han i Melodifestivalen med låten "Jag är fri" och slutade på en andraplats. 2017 medverkade han i tävlingen igen och slutade på en tredjeplats med bidraget "En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)".

2018 deltog Jon Henrik Fjällgren i TV4:s "Let's dance" och vann.

Nu är han aktuell med bidraget "Norrsken" i Melodifestivalen, som han har skrivit tillsammans med Fredrik Kempe, David Kreuger och Niklas Carson Mattsson.

ANNONS