Lindströms show på Sverigeturné

Fredrik Lindström vill ha samkväm med publiken i höst. Flera svenska städer får besök av språkvetaren och programledaren och hans föreställning.

ANNONS
|

Fredrik Lindströms föreställning "Samkväm – Slumpad underhållning med Fredrik Lindström" hade premiär i höstas, då på Scalateatern i Stockholm. Utan varken manus eller medspelare slumpade han fram ämnen från ett stort hjul, och varje föreställning blev unik.

- Det har varit väldigt lyckat hittills och varje kväll blir ganska olika. Det är roligt att se att många i publiken kommer flera gånger, säger han.

När han nu tar showen ut i landet behåller han konceptet, men justerar vissa detaljer.

ANNONS

- Föreställningen har ändrats lite, bland annat har jag bytt ut vissa ämnen och lagt till fler moment. Det kan bli ändringar samma dag om det kommer något bra dagsaktuellt ämne som jag vill prata om, säger han.

I nuläget är det klart att Göteborg, Västerås, Lund, Linköping, Gävle och Örebro får besök av Lindström – som ser fram emot att ta "Samkväm" ut i landet.

- Jag älskar att komma ut i Sverige och hänga på de lokala ställena och försöka tala den lokala dialekten, säger han.

TT

Fakta: Fredrik Lindström

Född 1963 i Eskilstuna.

Programledare, författare, komiker, regissör, skådespelare och språkvetare.

Aktuell med föreställningen "Samkväm" som ger sig ut på turné i höst: 25/9, Göteborg, 26/9 Västerås, 27/9 Örebro, 28/9 Linköping, 4/10 Lund, 25/10 Gävle.

Syns även som domare i "På spåret" som just nu sänds i SVT.

ANNONS