Margaret vill stärka andra med ny låt

Polska Margaret blev svensk popstjärna efter att ha fått Melodifestivalpubliken att dansa med till "In my cabana" i vintras. Nu släpper hon Pride-låten "Lollipop".

ANNONS

Margaret beskriver själv sin låt "Lollipop" som en kvinnostärkande låt med mycket attityd och säger att det kändes självklart att ta med sig den till den svenska Pride-paraden.

- I Polen får vi fortfarande kämpa för... många rättigheter, faktiskt. Så att vara här och stå upp för Pride är väldigt viktigt. Det känns väldigt naturligt, liksom självklart, säger hon till TT.

- Jag har alltid stöttat alla sorters olikheter. Människor är olika, det är vi alla.

ANNONS

27-åriga Malgorzata Jamrozy blev Margaret med den svenska poppubliken efter att ha sjungit sig till en sjunde plats i årets Melodifestival, efter att ha tävlat sig vidare från andra chansen. Sedan dess har hon tillbringat mycket tid i Sverige och har nu flera sommarspelningar framför sig.

- Det känns inte som att arbeta för att det är så roligt. Att få spela min musik utanför Polen är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon.

Än så länge är det för tidigt att ge något besked om ifall hon kommer att tävla i Melodifestivalen nästa år igen.

- Den frågan ställer jag mig själv hela tiden! Men det måste börja med låten. Om jag har en låt som känns tillräckligt bra och som gör det värt att åka dit med... så varför inte? Men jag har inte den låten än.

ANNONS
TT

Fakta: Margaret

Fullständigt namn: Malgorzata Jamrozy.

Ålder: 27.

Från: Polen.

Tidigare: Kom på sjunde plats i årets upplaga av svenska Melodifestivalen med låten "In my cabana".

Aktuell: Med Pride-låten "Lollipop".

ANNONS