Musik och egen spelning för Oscar Zia

Han har lett radioprogram, musikgalor och tävlat i Melodifestivalen. Men Oscar Zia har aldrig gjort en konsert på egen hand – förrän nu. Den 8 november spelar han på Fotografiska i Stockholm och veckan innan släpper han sin första ep på svenska.

ANNONS
|

Ep:n "Din" innehåller sex låtar på svenska, som alla handlar om att bli stormförälskad i någon. Låtarna är skrivna tillsammans med en rad artistkollegor, däribland Annika Norlin och Linnea Henriksson. Det var tänkt att bli ett helt album, men Oscar bestämde sig för att ge ut låtarna på en ep för att avsluta ett kapitel i sitt liv, ett förhållande som tog slut.

"Jag har varit tvungen att ta sönder mig själv och plocka upp alla pusselbitarna för att verkligen på riktigt bli den här nya personen", säger han i ett pressmeddelande.

Oscar Zia har ett känslosamt år bakom sig. Han beskriver hur han tvivlat på sig själv både som artist och person, samtidigt som han varit i vad han beskriver som "sitt livs mest sårbara situation" eftersom han lagt hela sitt mående i någon annans händer. Låtarna på "Din" skrevs "i känslostormens öga", som han beskriver det.

ANNONS

Ep:n släpps 2 november och veckan därpå står Oscar Zia för första gången ensam på scen med sitt eget band.

"Jag har ingen aning om vem jag är med de här låtarna eller hur det kommer låta. Men jag längtar som fan efter att komma ut och spela", säger han.

TT
ANNONS