En ny dokumentär om Harvey Weinstein har haft premiär på Sundancefestivalen. Arkivbild.
En ny dokumentär om Harvey Weinstein har haft premiär på Sundancefestivalen. Arkivbild.

Ny dokumentär för att förstå Weinstein

Harvey Weinstein har länge förknippats med Sundancefestivalen. Så även i år, men inte på ett sätt han kanske själv hade önskat. På festivalen premiärvisades nämligen ytterligare en dokumentär om producentens liv, skandaler – och fall.

ANNONS
|

- Jag är så glad att den visas i Sundance, det är den perfekta platsen för en film om Harvey, säger regissören Ursula Macfarlane till The new york times.

Dokumentären med namnet "Untouchable" innehåller flera intervjuer med tidigare kollegor samt några av dem som anklagat Hollywoodproducenten för trakasserier och övergrepp, bland andra skådespelarna Rosanna Arquette, Erika Rosenbaum och Paz de la Huerta.

ANNONS

- Men vi ville också berätta Harveys historia för att få en förståelse för vad för typ av människa han var, säger Macfarlane.

- Vi kunde inte bara säga att han var ett monster som våldtog i 40 år, vi ville förstå hur han hamnade i den positionen att han kunde göra de grejerna.

Avslöjandet om Weinsteins systematiska sexuella övergrepp blev startskottet för hela #metoo-rörelsen, som fått kvinnor att vittna om övergrepp i många olika länder och branscher. Weinstein själv nekar dock till alla anklagelser.

Den amerikanska filmfestivalen Sundance pågår mellan den 24 januari och 4 februari.

TT
ANNONS