Michael Jackson. Arkivbild.
Michael Jackson. Arkivbild.

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i ny dokumentär. Förvaltarna av popstjärnans dödsbo kallar filmen för "upprörande och patetisk" men regissören står fast vid att den är "trovärdig och modig".

ANNONS
|

Dokumentärfilmen "Leaving Neverland" handlar om hur Jackson under toppen av sin karriär utnyttjade två pojkar, sju och tio år gamla. Filmen har sin premiär på amerikanska Sundancefestivalen i slutet av januari.

"Nu, i 30-årsåldern, berättar de historien om hur de blev sexuellt utnyttjade av Jackson och om hur de flera år senare lärde sig att leva med det", lyder filmens synopsis.

"Daterade anklagelser"

Filmskaparna har bekräftat för Rolling Stone att de två män som syns i dokumentären är koreografen Wade Robson och James Safechuck som tidigare stämt sångaren för övergrepp. Båda målen avslogs 2017.

En representant för Jacksons dödsbo avfärdar filmen och kallar den " ett upprörande och patetiskt försök att utnyttja och tjäna pengar på Michael Jackson".

ANNONS

"Den så kallade dokumentären är bara ett uppkok av daterade och misskrediterande anklagelser. Det är förbluffande att någon trovärdig filmskapare skulle involvera sig i det här projektet".

"Krävs stort mod"

Samtidigt försvarar dokumentärens regissör Dan Reed produktionen.

"Det krävdes stort mod från dessa två män att berätta sina historier och jag tvekar inte en sekund på deras trovärdighet", skriver han i ett uttalande.

Jackson, som avled 2009, har i omgångar anklagats för sexuella övergrepp mot pojkar. 2005 friades han i en uppmärksammad rättegång och drygt 20 år tidigare gjordes ett annat fall upp utanför domstol.

TT-AFP
ANNONS