Författaren Sara Bergmark Elfgren har skrivit "Oscar Liljas försvinnande" för Malmö Stadsteater. Arkivbild.
Författaren Sara Bergmark Elfgren har skrivit "Oscar Liljas försvinnande" för Malmö Stadsteater. Arkivbild.

Ny vampyrpjäs av Bergmark Elfgren i Malmö

ANNONS
|

"Oscar Liljas försvinnande", en vampyrpjäs av Sara Bergmark Elfgren, får urpremiär på Malmö Stadsteater. Bergmark Elfgren är känd som författare till "Cirkeln"-böckerna med Mats Strandberg och hennes senaste roman "Norra latin" nominerades till Nordiska rådets litteraturpris i fjol. Hon har också gjort podcastserien "De dödas röster" för Sveriges Radio.

Pjäsen regisseras av Unga Malmö Stadsteaters konstnärliga ledare Sara Cronberg och rollerna spelas av Alexander Abdallah, Lilja Fredrikson, Ana Stanisic och Philip Lithner.

"Idén om konstnären som vampyr har förföljt mig ett tag, och när jag skrev Oscar Liljas försvinnande återvände jag till den moderna vampyrmytens rötter i berättelser som Dracula och Camilla. Samtidigt är det en historia om att vara ung och att försöka förverkliga sina drömmar. Det var viktigt för mig att ta de övernaturliga inslagen på allvar, men att låta publiken bestämma om det är vansinne eller verklighet. Eller kanske både och", säger Sara Bergmark Elfgren i ett pressmeddelande.

ANNONS
TT
ANNONS