"Parallellt universum" i ny Kanal 5-komedi

Rollfigurerna i nya komediserien "Helt perfekt" heter sådant som Johan Petersson, Eva Röse och Johan Ulveson och spelas av skådespelarna med samma namn. Allt är som på riktigt men samtidigt helt annorlunda.

ANNONS

Kanal 5:s nya humorsatsning "Helt perfekt" är baserad på en norsk serie med samma titel. I den svenska versionen görs huvudrollerna av Johan Petersson och Eva Röse – som spelar versioner av sig själva.

- Vi är ett framgångsrikt par som har pengar men vi är inte nöjda med det utan strävar efter att det ska bli ännu bättre, berättar Johan Petersson.

I serien medverkar också bland andra Johan Ulveson, Adam Pålsson och Carina Berg – alla med sina riktiga namn.

ANNONS

- Men det har ingenting med mitt verkliga liv att göra. Det är ju inte vi, Johan och Eva är inte gifta på riktigt och jag och Carina Berg har inte barn tillsammans, säger Adam Pålsson som spelar skådespelaren Adam Pålsson.

"Blir ju märkligt"

Att rollfigurerna heter samma sak som skådespelarna ger komediserien det lilla extra, tror Eva Röse.

- Det blir ju märkligt att jag spelar en skådespelare på nationalscenen som heter Eva Röse. Det tillför en dimension att vi har våra egna namn, det känns otroligt generöst och modigt. Det blir märkligt, men alla vet ju att jag inte är ihop med Johan Petersson, säger hon.

"Lite kittlande"

Men kommer alla att förstå att det är på låtsas? Johan Ulveson, som tidigare har spelat en skruvad version av sig själv i SVT:s "Ulveson och Herngren", är inte helt säker.

ANNONS

- När vi gjorde "Ulveson och Herngren" var det många som inte förstod. Min syrra gillade inte att kolla på den för hon tyckte att vi var så jävla vidriga, det gick inte att värja sig från den upplevelsen, säger han.

Johan Petersson tror att det är bra om tittarna blir förvirrade:

- Det kan finnas något lite kittlande i det, det kanske kan hjälpa oss att bryta igenom.

"Helt perfekt" får premiär i Kanal 5 den 25 februari.

TT

Fakta: "Helt perfekt"

Ny humorserie, som baseras på den norska serien med samma titel. Serien kretsar kring Johan Peterson och hans ständiga strävan efter det perfekta livet.

I rollerna syns också Eva Röse, Adam Pålsson, Johan Ulveson, Carina Berg, Agneta Sjödin, Rachel Mohlin och Måns Herngren.

"Helt perfekt" sänds tio söndagar med start den 25 februari klockan 21.30.

ANNONS