Podden Equalizer tillbaka i vår

Den första säsongen gästades av bland andra Tove Lo och Zara Larsson. Nu är det klart att podcasten Equalizer kommer tillbaka – och i den nya säsongen medverkar bland andra Peg Parnevik och Sabina Ddumba.

ANNONS

Podcasten, där kvinnliga artister som också är låtskrivare och producenter intervjuas, ingår i Spotifys Equalizer-projekt som syftar till att inspirera till "ökad jämställdhet i den fortsatt mansdominerade musikbranschen".

Equalizer-podcasten leds precis som förra gången av artisten och programledaren Linnea Henriksson – den här gången kommer hon också att få sällskap i poddstudion av journalisten Evyn Redar.

"Jag älskade första säsongen av Equalizer därför känns det jättekul att få göra säsong två tillsammans med Linnea! Jag tycker Equalizer är en glänt-öppnare för en bransch som oftast har väldigt stängda dörrar. Det är ett sätt för unga tjejer att lära sig och få tips om vilka yrken som faktiskt finns, samt hur branschen fungera", skriver Evyn Redar i en kommentar.

ANNONS

Linnea Henriksson, som beskriver arbetet med podcasten som "inspirerande, säger i sin tur:

"Det känns extra roligt att få med Evyn som programledare, som är en lika stor musiknörd som jag, men vi gör ju olika saker annars så vi kompletterar varandra bra.”

Den andra säsongens första avsnitt släpps den 7 maj.

TT
ANNONS