Roseanne Barrs tårfyllda ursäkt

Roseanne Barr fick kicken från tv-serien "Roseanne" efter rasistiskt twittrande. Nu försvarar skådespelaren utspelet – och ber samtidigt om ursäkt.

ANNONS

Tv-kanalen ABC meddelade att man lägger ner "Roseanne" och stöper om den populära serien till en ny variant med titeln "The Conners".

Nu ber skådespelaren om ursäkt i rabbin Shmuley Boteachs podcast, rapporterar Variety. På söndagen släpptes avsnittet och en transkriberad version av den tårfyllda intervjun som gjordes strax efter Barrs rasistiska uttalanden.

"Det är jättesvårt att säga det här, men jag menade inte vad de tror att jag menade. Och det är så smärtsamt, men jag måste inse att det sårade människor," säger hon i intervjun och fortsätter:

"När du sårar människor, även omedvetet, finns det ingen ursäkt. Jag vill inte pladdra på med en rad ursäkter. Men jag ber om förlåtelse till alla som upplevde sig förolämpade och trodde att jag menade något som jag faktiskt inte menade. Det var min okunnighet, och det finns ingen ursäkt för det."

ANNONS

I tweeten hävdade Donald Trump-supporten Barr att Barack Obamas tidigare rådgivare Valerie Jarrett är en "avkomma till apor och det muslimska brödraskapet". Enligt Barr ångrade hon tweeten redan innan ABC kontaktade henne. I intervjun höll hon även fast vid tidigare uttalanden om att tweeten publicerades klockan två på natten när hon var påverkad av sömnmedel. Barr riktar också en personlig ursäkt till Valerie Jarrett.

I höst sänds "The Conners" på ABC i tio avsnitt. Vem, eller om, Roseanne Barrs karaktär ersätts är i dagsläget inte känt.

TT

Fakta: "Roseanne"

Serien sändes ursprungligen på ABC 1988-1997. Den återupptogs mer än 20 år senare och började sändas i samma tv-kanal i mars i år.

Serien kretsar kring en konservativ kärnfamilj i en amerikansk småstad, i den nyare versionen av serien är rollfiguren "Roseanne Conner" också uttalad Trump-supporter.

Seriens nya säsong hade i snitt 18 miljoner tittare, vilket är färre än när serien började sändas (23 miljoner), men fler än under de sista åren på 90-talet (10 miljoner).

Källa: Internet movie database.

ANNONS