Salma Hayek: Männen borde sänka sina löner

ANNONS
|

Salma Hayek har en lösning på problemet med att manliga skådespelare får högre lön än sina kvinnliga kollegor. I en intervju under söndagens filmfestival i Cannes säger skådespelerskan och producenten att män borde ta ett kliv tillbaka och gå med på sänkta löner.

- Det gäller både producenter och skådespelare. Tiden är inne. Det är dags att vara generös mot era kvinnliga kollegor, säger hon enligt The Guardian.

ANNONS

New York Times publicerade i december en artikel av Hayek om hur Harvey Weinstein hotat att "slå in knäskålarna" på henne när hon inte fallit till föga för hans närmanden. Hon ska även ha varit tvungen att inkludera en lesbisk sexscen i sin film "Frida" från 2002 för att kunna slutföra filmen som gjordes av hans bolag.

Weinsteins advokat släppte ett uttalande från Weinstein där han förnekade anklagelserna. Något som Salma Hayek tar upp under intervjun i Cannes.

- Han har bara bemött två anklagelser, båda från rasifierade kvinnor. Det är på grund av att vi är enklast att misskreditera, det är ett välkänt faktum att folk tror på oss i mindre utsträckning, säger hon.

TT
ANNONS