Sanna Nielsen fortsätter i "Allsång på Skansen"

"Allsång på Skansen" tackade för säsongen med en vislegendar, en popikon och stråkar – samt ett efterlängtat avslöjande:

ANNONS
|

En historiskt varm sommar på Sollidenscenen går mot sitt slut. I takt med att temperaturen sänks avrundades årets "Allsång på Skansen".

Seinabo Sey lade ribban för säsongens sista program med ett mäktigt framförande av sin senaste ballad "Breathe". Därefter ökade tempot när 27-åringen bjöd upp till allsång med hiten "Från och med du" av artisten Oskar Linnros, som skymtade i publikhavet.

Svensk musikskatt

Kvällens allsångsstjärna var utan tvekan Sven-Bertil Taube. En kvart in i programmet klev gentlemannen på scenen och visade att han trots sina 83 år fortfarande är en underhållare av rang.

- Vad sägs om "Änglamark", en visa alla känner till. Den är lika aktuell i dag som när den kom till, sade Sven-Bertil Taube innan han tolkade sin pappa Evert Taubes låtskatt från 1972.

ANNONS

Från visor till folkmusik. Säsongens sista "Allsång på Skansen" djupdök i svensk musiktradition. När folkmusikgruppen Systerpolskan klev upp på scenen och framförde låten "Ack ack om det vore dag" ljöd stråkar medan skymningen slöt sig över Skansen.

Rockräv och popsnöre

Även modernare musikhistoria förgyllde säsongens sista program. När popsnöret Magnus Uggla rev av en medley bestående av allt från sjuttiotalshitten "Varning på stan" till löningslåten "Kung i baren" stod få fötter i publiken stilla. Likaså när rockräven Mikael "Micke" Rickfors plötsligt dök upp på Sollidenscenen och framförde sin klassiker "Vingar".

Men allt har ett slut. Även "Allsång på Skansen". När klockan tickade mot nio avrundade Sanna Nielsen säsongen med att tacka publiken för en underbar sommar.

- Efter den här fantastiska sommaren har det blivit dags för mig att lägga allsångshäftet på hyllan, sade Sanna Nielsen, pausade, och tillade:

- För att sedan plocka fram det igen!

ANNONS
TT

Fakta: Säsongens sista gäster

Seinabo Sey

Sven-Bertil Taube

Magnus Uggla

Systerpolskan

Mikael Rickfors

ANNONS